Bezmasá jídla
Recepty na bezmasá jídla (krupici nehledejte)
Je třeba smířit se s tím, že bezmasá jídla bývají planá a mohou tak odradit. Mějme na paměti, že nositelem chuti je tuk, a proto orestujeme-li koření na tuku (špek, olej, ghí, máslo...), rozvine se chuť a vůně do celého pokrmu a ochutí i fádní zeleninu či luštěniny. Podobnou službu udělají v poslední fázi vmíchané čerstvé bylinky.
V sekci bezmasá jídla najdete recepty na sladká i slaná hlavní jídla. V posledních letech kolem sebe mácháme lokálními surovinami, veganskými, bezlepkovými či pokrmy s minimální uhlíkovou stopou… Určitě jsem nějaký trend vynechala. Netuším, co je správně a jen se snažím vařit a nakupovat tak, abychom planetu nechali dětem v lepším stavu.
Cizrna po indicku
Syté bezmasé jídlo plné bílkovin, vlákniny a zeleniny. Čím víc koření, tím lépe. Jakmile je v jídle garam masala (což není nic jiného než směs koření, která se v každé části Indii trochu liší), je jasné, že jde o jídlo inspirované lehkou a zdravou indickou kuchyní.
Doma si cizrnu s rajčaty a kokosovým mlékem připravujeme ve větším objemu a jíme jako přílohu ke kuřecímu po indicku anebo jen s plackami.
Cizrna po indicku - výživné hlavní jídlo, vegetariánská i masová verze