Zimní salát s čočkou a řepou

29 / 03 / 2018

Velmi sytý a přitom rychlý salát z červené řepy a čočky.  S pečivem plnohodnotné hlavní jídlo. Zvláště doporučujeme, pokud si osvíceně chystáte jídlo do práce.  

Vegetariánské a levné jídlo.


Ingredience

  • hnědá či červená čočka, uvařená
  • červená řepa, nakrájená na kostičky, uvařená nebo upečená (Řepa se skvěle peče v troubě jen s trochou oleje a balzamikového octa. Slupku buď předem ostrouháte, nebo ji oloupete až vychladlou po upečení, pokud je řepa hodně čerstvá v období od října do prosince, stačí jen dobře umýt kartáčkem a jíst i se slupkou.)
  • kyselé zelí, nakrájené nadrobno
  • sůl, pepř

 

Smícháme, necháme půlhodinku odležet a zbaštíme. 

Alternativně můžeme zalít zálivkou z oleje, soli, pepře a trochy medu. Kyselou složku dodávat netřeba, máme tam kyselé zelí.

 

Zpět na výpis




 

 

Přihlásit k odběru novinek

Sami zvolte, o jakých tématech chcete být informováni.


Napište nám