Buchty, zákusky, cukroví

     

Řezy se žloutkovou polevou

29 / 03 / 2018

Na Slovensku známé též pod názvem Jarné pečivo. Je to skvělý zákusek plný cukru a vajec, u nás doma se dělával při slavnostnějších příležitostech. Pokud místo ořechů použijete mák, získáte skvělý zdroj vápníku (něčím se ten cukr kompenzovat musí).

Klasické perníčky s medem

29 / 12 / 2017

Recept na medové perníčky

Tradiční perníčky, kde hlavní podíl zaujímají  med, mouka a vejce. Těsto, ze kterého upečete běžné perníčky i vykrájíte stavební díly na perníkovou chaloupku. Desítkami let ověřený recept na perník přímo od včelaře. Jedinečnou výhodou těchto medových perníčků je jednak absence tuku, takže perníčky vydrží velmi dlouho, a za druhé jsou už druhý den měkké

 

 

Přihlásit k odběru novinek

Sami zvolte, o jakých tématech chcete být informováni.


Napište nám