Pečivo slané

Recepty na chleby, bagety, slané koláče a nejrůznější masové taštičky nebo pirohy. Zkombinujte se zeleninou a máte plnohodnotné hlavní jídlo.

Taštičky empanadas

09 / 05 / 2018

Recept na plněné taštičky empanadas

Plněné taštičky empanadas se jedí prakticky všude, kde se mluví španělsky. Jde o smažené nebo v troubě pečené taštičky naplněné nejrůznějšími náplněmi - masovými, sýrovými, zeleninovými...  Principiálně můžeme těsto na empanadas rozválet na plech, a připravit tak francozský koláč quiche. Pokud v náplni použijete spíše ingredience typické pro indickou kuchyni (římský kmín, zázvor, garam masalu...), máte indické samosy (samoosa).

Těsto má rádo při přípravě studenou vodu a alespoň třicetiminutový odpočinek v ledničce, než se pustíte do plnění.

 

 

Přihlásit k odběru novinek

Sami zvolte, o jakých tématech chcete být informováni.


Napište nám