Omáčka marinara

13 / 10 / 2017

Jedna ze základních omáček pro přípravu italské kuchyně. Doporučujeme navařit jí zásoby v srpnu nebo v září, kdy jsou čerstvá rajčata a bylinky, a zavařit. V zimě jako když najdete. 


Ingredience

  • čerstvá rajčata, nakrájená na kousky (alternativně konzervovaná)
  • cibule, nakrájená na kousky
  • česnek, prolisovaný nebo nastrouhaný
  • oregano
  • sůl, pepř
  • olej

 

Postup

Na oleji zpěníme cibuli dorůžova. Přidáme česnek a smažíme jej další cca 1 minutu. Přidáme rajčata a bylinky. Vaříme cca 15 minut, dokud nevznikne hustá omáčka. Nakonec opepříme a osolíme. 

Uchovávání:  chladnička, mrazák nebo zavařit (vydrží dva až tři roky bez problémů)

Použití: Vmíchat do těstovin. Namazat na pečivo, doplnit šunkou, olivami. sýrem a zapéct. Skvělá jako základní omáčka na pizzu (zvaná tomatová omáčka, pizzaola, sugo).

Alternativa: rozmarýn, tymián, kapary...

Zpět na výpis




 

 

Přihlásit k odběru novinek

Sami zvolte, o jakých tématech chcete být informováni.


Napište nám